Voor groepen duikers is Camping Zierikzee uitermate geschikt. Wij beschikken over een groot kampeerveld waar de groep gezamenlijk kan bivakkeren in tenten of caravans.


Speciaal voor duikers heeft Camping Zierikzee een persluchtvulstation, zo kunt u ´s avonds na het duiken op de camping uw persluchtflessen laten vullen en bent u weer klaar voor de volgende duik voor de dag erna!


De Zeeuwse Delta is een waar paradijs voor duikers. Er is veel meer te zien dan men denkt. In de Delta wemelt het van de vissen, weekdieren, sponzen en wateranemonen. In de directe omgeving van Camping Zierikzee (Zeeland) zijn een aantal prachtige duiklocaties.


De populaire duikgebieden zijn het Grevelingenmeer, het Veerse Meer en de Oosterschelde. De Oosterschelde en het Grevelingenmeer zijn zout gebleven ondanks dammen en dijken, waardoor er een grote diversiteit aan waterleven in te vinden is. Het Veerse Meer is brak water.


Duiken in de Zeeuwse Delta is niet geheel zonder risico. Het Veerse Meer is geschikt voor de beginnende duiker. De Oosterschelde is geen water voor beginners mede door de verraderlijke stromingen die er voorkomen.


Voor duiken in de Zeeuwse Delta is sinds oktober 2002 geen duikvergunning meer nodig. Wel gelden er regels.

DUIKEN IN DE OMGEVING

OOSTERSCHELDE

Wondere onderwaterwereld


Onder de waterspiegel van de Oosterschelde wacht een prachtige en mysterieuze wereld. Je ziet hier de mooiste planten en dieren in schitterende vormen en kleuren. Wist je dat de Oosterschelde meer dan 250 diersoorten herbergt?


Het temperatuurverschil in tropische, subtropische en mediterrane wateren is gedurende het jaar veel kleiner dan in de Oosterschelde. In de Oosterschelde kan het temperatuurverschil uiteenlopen van -2 graden Celsius in de winter tot 24 graden Celsius in de zomer.


 Speciale duiklocaties in de buurt van Camping Zierikzee


U hoeft niet ver te rijden vanuit Camping Zierikzee om te genieten van de onderwaterwereld van de Oosterschelde. In de buurt van de camping zijn o.a. bij Zeelandbrug en de zuidkust van Schouwen-Duiveland prachtige duiklocaties.


Het verschil in watertemperatuur zorgt ervoor dat er onderwaterseizoenen zijn. Door deze verschillende seizoenen is er ook een grote biodiversiteit. Of je nu overdag gaat of 's nachts, in voorjaar, zomer, herfst of winter: duiken in de Oosterschelde heeft enorm veel charmes.


Maar je moet ook uitkijken en weten wat je doet. De Oosterschelde kan gevaarlijk zijn en het is beslist geen beginnerswater. Dit heeft te maken met de stroming. Niet alleen de horizontale, maar ook de verticale stromingen kunnen verraderlijk zijn.


Hierover kun je het best informeren bij lokale deskundigen. Ook de stroomatlas en de getijdentabel (zie www.getij.nl ) zijn erg nuttig.GREVELINGENMEER


In het Grevelingenmeer zijn ongeveer 23 plekken aangemerkt als duikplaatsen. De bekendste zijn de Kerkweg in Den Osse, de reefballs en het gemaal bij Dreischor en het Kabbeleraarsif (met verschillende wrakjes) bij Scharendijke.


En als je dan toch in de buurt bent, wil je zeker het wrak Le Serpent bekijken. Dit duikwrak is vanaf de kant te benaderen, is maar liefst 60 meter lang en heeft meerdere compartimenten. Het wrak ligt tussen de 23 en 30 meter en bevat al veel leven zoals diverse vissoorten, kreeften, zakpijpen en anemonen.


Daarnaast zijn er bij de haven van Scharendijke  twee stalen casco’s van 14 en 9 meter lang, zijn in een diepte van 12 meter afgezonken op het stenen bed. Deze wrakken zijn daarmee ook toegankelijk voor beginnende duikers. Men kan de wrakken niet in omdat alle openingen met tralies zijn dicht gelast

VEERSE MEER


Het Veerse Meer heeft diverse mooie duikstekken. De dichtbegroeide bodem vormt een kleurrijke en gevarieerde habitat voor zeenaalden, zeedonderpadden, krabben, kreeften en heremietkreeften. Wolphaartsdijk is een lust voor het oog en het heldere ondiepe water zorgt dat je het ook allemaal goed kunt waarnemen. Neem je camera mee! Dit is je kans om met goed licht de mooiste foto's te maken.


Concentreer je onderwater op de schuine wand en de begroeide bodem.


In het zomerseizoen wordt het gehele Veerse Meer druk bevaren. Rond 9:00 uur komen de pleziervaartuigen al de havens uit. Maak geen vrije opstijging en neem altijd een duikboei mee! Pas op voor fuiken en laat ze in tact.

Speciaal voor duikers hebben we een persluchtvulstation

Bijzondere onderwaterwereld met helder water

CAMPING ZIERIKZEE

Grote Zelkeweg 10

4301NJ Zierikzee

+31 (0)111 412 846

+31 (0)622 371 222

info@campingzierikzee.nl

www.campingzierikzee.nl

Home Seizoenplaatsen Groepen Duikers Vakantiewoning Faciliteiten Activiteiten Contact

CAMPING ZIERIKZEE

Grote Zelkeweg 10

4301NJ Zierikzee

+31 (0)111 412 846

+31 (0)622 371 222

info@campingzierikzee.nl

www.campingzierikzee.nl