Voor groepen duikers is Camping Zierikzee uitermate geschikt. Wij beschikken over een groot kampeerveld waar de groep gezamenlijk kan bivakkeren in tenten of caravans.


De Zeeuwse Delta is een waar paradijs voor duikers. Er is veel meer te zien dan men denkt. In de Delta wemelt het van de vissen, weekdieren, sponzen en wateranemonen. In de directe omgeving van Camping Zierikzee (Zeeland) zijn een aantal prachtige duiklocaties.


De populaire duikgebieden zijn het Grevelingenmeer, het Veerse Meer en de Oosterschelde. De Oosterschelde en het Grevelingenmeer zijn zout gebleven ondanks dammen en dijken, waardoor er een grote diversiteit aan waterleven in te vinden is. Het Veerse Meer is brak water.


Duiken in de Zeeuwse Delta is niet geheel zonder risico. Het Veerse Meer is geschikt voor de beginnende duiker. De Oosterschelde is geen water voor beginners mede door de verraderlijke stromingen die er voorkomen.


Voor duiken in de Zeeuwse Delta is sinds oktober 2002 geen duikvergunning meer nodig. Wel gelden er regels.DUIKEN IN DE OMGEVING

OOSTERSCHELDE

Wondere onderwaterwereld


Onder de waterspiegel van de Oosterschelde wacht een prachtige en mysterieuze wereld. Je ziet hier de mooiste planten en dieren in schitterende vormen en kleuren. Wist je dat de Oosterschelde meer dan 250 diersoorten herbergt?


Het temperatuurverschil in tropische, subtropische en mediterrane wateren is gedurende het jaar veel kleiner dan in de Oosterschelde. In de Oosterschelde kan het temperatuurverschil uiteenlopen van -2 graden Celsius in de winter tot 24 graden Celsius in de zomer.


 Speciale duiklocaties in de buurt van Camping Zierikzee


U hoeft niet ver te rijden vanuit Camping Zierikzee om te genieten van de onderwaterwereld van de Oosterschelde. In de buurt van de camping zijn o.a. bij Zeelandbrug en de zuidkust van Schouwen-Duiveland prachtige duiklocaties.


Het verschil in watertemperatuur zorgt ervoor dat er onderwaterseizoenen zijn. Door deze verschillende seizoenen is er ook een grote biodiversiteit. Of je nu overdag gaat of 's nachts, in voorjaar, zomer, herfst of winter: duiken in de Oosterschelde heeft enorm veel charmes.


Maar je moet ook uitkijken en weten wat je doet. De Oosterschelde kan gevaarlijk zijn en het is beslist geen beginnerswater. Dit heeft te maken met de stroming. Niet alleen de horizontale, maar ook de verticale stromingen kunnen verraderlijk zijn.


Hierover kun je het best informeren bij lokale deskundigen. Ook de stroomatlas en de getijdentabel (zie www.getij.nl ) zijn erg nuttig.CAMPING ZIERIKZEE

Grote Zelkeweg 10

4301NJ Zierikzee

+31 (0)111 412 846

+31 (0)622 371 222

info@campingzierikzee.nl

www.campingzierikzee.nl

Home Seizoenplaatsen Groepen Duikers Vakantiewoning Faciliteiten Activiteiten Contact

CAMPING ZIERIKZEE

Grote Zelkeweg 10

4301NJ Zierikzee

+31 (0)111 412 846

+31 (0)622 371 222

info@campingzierikzee.nl

www.campingzierikzee.nl